logo breed

Balsamico's, azijnen en olien

Proef de Meditaranee in onze heerlijke balsamico's, azijnen en olien. Er zijn zoveel mogelijkheden voor een heerlijk gerecht en het hoef niet moeilijk of ingewikkeld te zijn.

Balsamico is als enige azijnsoort niet op basis van alcohol gemaakt. De trebbiano-druiven dienen als basis voor deze azijnsoort. Ze groeien in Modena in Noord-Italië en moeten vrij laat worden geplukt. Balsamico kan niet alleen bij pittige, maar ook bij zoete gerechten gebruikt worden.

Azijn is een levensmiddel dat ontstaat wanneer gegiste producten verzuren door de juiste bacteriën. Als bij de rijping van wijn lucht in het vat komt, kan de alcohol worden omgezet in azijnzuur.
Door toevoeging van onder andere fruitpulp onstaan de lekkerste azijnen, maar je hebt ook heerlijk witte/rode wijn azijnen.

Olijfolie is een plantaardige olie die door persing uit olijven, de vruchten van de olijfboom, wordt gewonnen. De mensheid is al lang met olijfolie bekend, de oudste gegevens tonen aan dat deze olie al 4000 jaar voor het begin van onze jaartelling gebruikt werd. Er bestaan verschillende soorten persingen waardoor verschillende soorten olijfoliën ontstaan, door toevoegingen van specerijen, vruchten en kruiden ontstaan de heerlijkste smaken.
 

Onze andere websites:
Navigatie:
Contactinformatie:

Betaalmogelijkheden:


Socialmedia:


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN